Manchester United versloeg Leeds

Manchester United vond een manier om Leeds zonder manager te verslaan bij de tweede keer dat het werd gevraagd, aangezien late doelpunten van Marcus Rashford en Alejandro Garnacho hen een 2-0 overwinning bezorgden op Elland Road. De twee partijen speelden voor de tweede keer in minder dan een week tegen elkaar en brachten veel energie en passie in deze wedstrijd. Fysieke tackles en overtredingen waren schering en inslag op het hele veld.
United had er laat nog 3-0 van kunnen maken, want zowel Rashford als Weghorst hadden de bal in het net, al werden beide pogingen wegens buitenspel afgekeurd. De opener van Rashford was zijn 21e doelpunt van het seizoen en 13e in zijn afgelopen 15 United-optredens. De opener van Rashford hielp hen echt in de stemming te komen, en toen Garnacho scoorde om er twee van te maken, waren de Reds aan het rocken aan de andere kant.
Een opgetogen Ten Hag omschreef Rashford als een van de beste spitsen van Europa. “Hij is zeker een van hen,” zei hij. “Ik was best opgewonden om met hem samen te werken toen ik afgelopen zomer bij de club kwam. Vanaf het eerste moment dacht ik dat ik meer uit hem kon halen. Hij heeft zoveel vaardigheden; hij kan scoren met zijn rechtervoet, zijn linkervoet en zijn hoofd.”
Michael Skubala, interim-baas van Leeds, zei tegen Sky Sports: “Ik ben teleurgesteld omdat ik dacht dat we goed speelden. Het was een krappe wedstrijd in de eerste helft en een beetje terughoudend, maar ik vond dat beide teams een goede structuur hadden en tactisch goed waren.” Manchester United klimt voorlopig naar de tweede plaats, terwijl Leeds op plaats 17 blijft staan, slechts één punt boven de degradatiezone. Voor Leeds is dit het verhaal van hun seizoen: veel industrie, maar een gebrek aan vooruitstrevendheid en een “Achteraf waren onze spelers leeggelopen. Ze hadden alles gegeven en hadden niets meer in de tank, maar ik zei: ‘Wees niet teleurgesteld, want je hebt het 80 minuten zo goed gedaan’, zei Skubala.