Fati’s shirt met nummer ’10’ verkoopt niet goed

Het nummer ’10’-shirt van Ansu Fati verkoopt niet zoals verwacht, wat de club en zijn marketingafdeling ertoe heeft gebracht de situatie te bestuderen en misschien andere alternatieven te overwegen. Historisch gezien is het nummer 10-shirt altijd het meest populair geweest onder de fans. Zowel volwassenen als kinderen gaan naar het stadion met de naam van hun idool op hun rug, trots om de beste speler ter wereld in hun gelederen te hebben. Er wordt gedacht dat een mogelijke herlancering van Fati’s nummer 10-shirt op tafel ligt, hoewel een uitgaande transfer – die het rugnummer zou vrijmaken – in dit stadium ook niet kan worden uitgesloten.
De verkoop van één grote speler kan genoeg zijn voor Barca deze zomer, en met clubvoorzitter Joan Laporta die aangeeft dat ze hun loonsom tijdens de transferperiode met € 170 miljoen zullen verlagen, zal het interessant zijn om te zien voor welke clubfunctionarissen ze kiezen in termen van uitgaven. Fati werd ooit getipt om de opvolger van Lionel Messi te worden in Camp Nou. Hij erfde zelfs het legendarische nummer 10-shirt dat door de Argentijn werd gedragen. Blessureproblemen hebben zijn vooruitgang echter tot stilstand gebracht en hij moet zijn ware potentieel nog realiseren.
Op dit moment zijn de meest verkochte shirts van Robert Lewandowski, Pedri en Gavi – wat vooral populair is bij tieners – met ook Ronald Araujo, Frenkie de Jong en Marc-Andre ter Stegen. Voor de club is het gênant om de mythische 10 in een kast opgesloten te hebben en daarom wordt er in de vergaderzalen naar oplossingen voor het probleem gekeken. De marketingafdeling van Barça is zeer geïnteresseerd in een verandering om het product opnieuw te lanceren.
Natuurlijk zou het moeilijk zijn om de beroemde namen die het nummer 10-shirt hebben gedragen te overschaduwen, met mensen als Diego Maradona, Romario en Ronaldinho die allemaal in dat shirt voor Messi uitkomen. De 20-jarige is dit seizoen alomtegenwoordig in de ploeg van manager Xavi. Hij speelde 31 keer voor de Blaugrana, scoorde zes doelpunten en gaf drie assists. Met een geblesseerde Ousmane Dembélé zou de jongeling meer tijd in de basiself kunnen krijgen.