Mijn Verhaal

In het derde jaar van de middelbare school voetbalde ik met mijn teamgenoten tijdens de les lichamelijke opvoeding. Ik ben een rechtsbuiten. Toen ik de bal dribbelde, kwam ik met hoge snelheid frontaal in botsing met de verdediger van de tegenstander en mijn knie raakte met geweld de knie van de tegenstander. Ik werd omvergeworpen en verloor de bal. Hoewel het op dat moment pijn deed, dacht ik dat het tijdelijk was, dus het kon me niet schelen. Ik bleef het spel spelen (ik won uiteindelijk het spel. Haha). Op de terugweg naar het klaslokaal voelde ik dat er iets mis was met mijn rechterknie, en het deed pijn als ik me hard inspande. Maar het doet geen pijn om te lopen, dus het kan me niet zoveel schelen.
Na ongeveer een week als deze, werd de knie meer en meer gezwollen, en er was nog steeds warmte van binnen, en de knie voelde altijd warm aan. Op dat moment besefte ik dat er misschien iets mis was, dus vertelde ik het aan mijn moeder (vraag me niet waarom ik het mijn moeder niet eerder vertelde, ik kan wel zeggen dat ik bang was dat mijn moeder me zou uitschelden?) Mijn moeder bracht me meteen naar het ziekenhuis. Op dat moment vroeg de dokter me om een MRI te doen. Ik was verrast toen ik dat hoorde, omdat ik de indruk had dat het gedaan was door professionele spelers. Dus op dat moment had ik slechte voorgevoelens in mijn hart.
De wachttijd voor de testresultaten is echt de eerste keer dat ik een reeks emoties ervaar, zoals angst, nervositeit en ongeduld als ik opgroei. Nadat de resultaten bekend waren, zei de dokter dat de knieschijf was gebarsten, dat er water was, dat de meniscus beschadigd was en dat de interne en externe spieren beschadigd waren. Het was zo ernstig dat een operatie nodig was. Mijn moeder was toen doodsbang. Nadat de uitslag bekend was geworden, ging het eerste wat ik de dokter vroeg niet over mijn blessure, maar vroeg de dokter vriendelijk: “Kan ik in de toekomst nog voetballen?” Mijn moeder was boos en zei steeds: “Je voetbalt nog?! Wat wil je doen?!” Ik zei niets, keek alleen naar de dokter, die zuchtte en zei: “Je kunt in de toekomst waarschijnlijk niet meer voetballen, het is te intens.” Ik weet niet wat ik anders moet zeggen. Ik luisterde er niet naar, ik wist alleen dat ik nooit meer zou voetballen.
Mijn moeder steunt mijn operatie niet, omdat het grote schade aan het lichaam zal aanrichten, dus nam ze me mee naar een grote stad om een kennis te zoeken om het te zien. Het kan een economisch ontwikkeld gebied zijn met een relatief hoog niveau van medische zorg. De doktoren daar zeiden dat er geen operatie nodig is. Doe een gipsverband aan, het is het beste om niet te bewegen, ga gewoon op bed liggen en rust uit. Na een jaar zo te hebben grootgebracht, herstelde het bijna. Maar ik kon niet meer voetballen, en ik ging niet bij het voetbalteam op de universiteit. Dat gevoel was echt heel erg. Alleen als ik nu langs het stadion loop en kijk naar die mensen die vrij galopperen, voel ik altijd een beetje jaloezie en eenzaamheid in mijn hart.