Chelsea gaat het contract van N’Golo Kante verlengen

Na meer dan £ 300 miljoen te hebben uitgegeven op de winterse transfermarkt, heeft Chelsea nu hun aandacht verlegd naar het verlengen van de deals van enkele van hun huidige spelers. The Pride of London bespreekt duidelijk nieuws over een blessure van N’Golo Kante, te midden van gesprekken over een nieuw Chelsea-contract voor de Franse international. De 31-jarige ziet zijn huidige contract in West-Londen aan het einde van het seizoen aflopen en ondanks dat hij sinds 14 augustus niet voor Chelsea speelt, zijn er positieve gesprekken gaande over een verlenging van zijn verblijf bij de club.
De middenvelder wil na de zomer bij Chelsea blijven, maar moet nog overeenstemming bereiken met de nieuwe clubleiding over een nieuw contract. Kante miste het afgelopen halfjaar met een zware hamstringblessure. Vanwege deze fitnessproblemen suggereerden rapporten dat de Blues niet bereid waren hem een langetermijncontract aan te bieden. Het voormalige Leicester City zou in plaats daarvan op zoek zijn naar een gegarandeerde driejarige deal, wat logisch is vanuit het oogpunt van een speler, maar Football London beweert dat Chelsea er vertrouwen in heeft dat er een akkoord kan worden bereikt.
Het rapport suggereert een nieuw tweejarig contract dat afloopt in 2025. De vertegenwoordigers van de 31-jarige ster wilden een driejarig contract op tafel. Toch zijn er aanwijzingen dat ze het huidige voorstel van Chelsea zouden kunnen goedkeuren. Er blijft hoop dat N’Golo Kante eind deze maand beschikbaar zal zijn. De middenvelder heeft dit seizoen minder dan 180 minuten gevoetbald voor Chelsea vanwege een hamstringblessure waaraan hij in oktober werd geopereerd.
Het middenveld is dit seizoen een enorm probleem geweest voor Chelsea, maar Kante’s energie en kwaliteit in het team zou een nieuwe dimensie kunnen toevoegen als hij binnenkort weer aan het team wordt toegevoegd.
Kante arriveerde bij Chelsea nadat hij een hoeksteen was in de overwinning van Leicester in de Premier League in 2016. De Fransman was net zo belangrijk aan de kant van Antonio Conte, die in 2017 de titel won, waarmee hij zijn ‘een van de beste ter wereld op het verdedigende middenveld’ eer aandeed. Het verlies van een van hun meest geliefde spelers door een gratis transfer zou Chelsea-fans ongetwijfeld pijn doen, maar journalist Phillips gelooft dat de kans dat dat gebeurt klein is.
Kanté had geen gebrek aan belangstelling van topclubs. Ondanks zijn zorgen over blessures in de afgelopen maanden, blijft hij een van de topnamen in het wereldvoetbal. Het zal een risico zijn dat de moeite waard is voor Liverpool, gezien het feit dat ze wanhopig behoefte hebben aan kwaliteit in het midden van het park en Kante lijkt op maat gemaakt voor het systeem van Jurgen Klopp. Ben Jacobs van CBS heeft nu een nieuwe update aangeboden over Kante die de bewering ontkracht dat er een bod uit het Midden-Oosten is gedaan en dat beide partijen het eens zijn over wat ze willen.
In een overgangsseizoen voor Chelsea zou Kante’s ongeëvenaarde ervaring met het winnen van trofeeën cruciaal kunnen zijn voor de ploeg van Graham Potter, aangezien ze het seizoen op een hoogtepunt willen afsluiten met een derde Champions League-overwinning.