Malo Gusto is blij om naar Chelsea te gaan

Malo Gusto heeft onthuld dat hij ‘al een tijdje’ in gesprek was met Chelsea voordat hij zijn overstap van Lyon op het ‘last minute’ afrondde. De 19-jarige wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend aan het Franse team nadat hij in de laatste dagen van de transferperiode van januari bij The Blues tekende. Gusto werd gevraagd naar zijn ambities voor het Franse nationale team, en hoewel hij duidelijk maakte dat dit een doel van hem is, zei hij ook dat Didier Deschamps nooit contact heeft gehad.
In een gesprek met Téléfoot in een interview dat vanmorgen na de wedstrijd werd uitgezonden, bespreekt Lyon-rechtsback Malo Gusto met name zijn aanstaande verhuizing naar Chelsea en zijn ambities voor het Franse nationale team. Gusto vertelde Telefoot: “Ik ben blij om naar Chelsea te gaan, het was bijna op het laatste moment – het was een goed voorstel, met een goed project erachter. We hebben maanden gesproken. Chelsea is een hele grote club. Ik weet wat ik kan verwachten, en ik teken om te spelen en mezelf daar op te leggen.
Men dacht dat de ploeg van Erik ten Hag erg enthousiast was over het vooruitzicht om Gusto naar Old Trafford te lokken, vooral gezien hun eigen problemen als rechtsback in de afgelopen seizoenen. Graham Potter heeft tijdens de winterse transferperiode niet minder dan acht spelers toegevoegd om zijn ploeg te versterken en ze terug te krijgen in de jacht op continentale kwalificatie.
Maar Chelsea zal moeten wachten tot de zomer. In de tussentijd heeft Gusto zijn vreugde uitgesproken over het sluiten van een deal met de Blues; hij heeft licht geworpen op hoe een overeenkomst werd bereikt, hoe Todd Boehly hem overhaalde om mee te doen en tegelijkertijd een belofte deed. De Engelse aas heeft de afgelopen maanden wanhopig geworsteld om fit te blijven en als gevolg daarvan kan Gusto het gevoel hebben dat er snel genoeg een kans zal zijn om zijn aanspraak op een plaats op het spel te zetten.
Het is onmogelijk te bepalen of de transferpogingen van de Blues op korte termijn zullen slagen; Eén zekerheid is echter dat Chelsea-fans geduld zullen moeten tonen met zowel manager Potter als hun nieuwe spelers, aangezien ze de tijd nemen die nodig is om hun sterkste team te vinden.