Haaland heeft misschien wat rust nodig

Guardiola is sinds de jaarwisseling kritisch over zijn ploeg, vooral na thuis- en uitwedstrijden tegen Tottenham Hotspur. Haaland is een twijfelgeval voor de trip van Manchester City naar Arsenal op woensdag, wanneer de kampioenen bovenaan zouden staan als ze de leiders zouden verslaan, maar Pep Guardiola is gelukkiger met zijn spelers voorafgaand aan de cruciale ontmoeting vanwege een hernieuwde focus op training.
Haaland is uitgeschakeld in de wedstrijd van zijn ploeg tegen Aston Villa met een vermoedelijke dijbeenblessure. Zijn terugtrekking komt slechts drie dagen voordat City het opneemt tegen hun Premier League-titelrivaal Arsenal in het Emirates Stadium. Over Haaland zei Guardiola: “We zullen de komende dagen zien hoe hij het zal doen. In de rust heb ik met de doktoren gesproken en zij zeggen: ‘Misschien geen risico’s nemen.’ Ik ben het daarmee eens. Ik denk dat hij niet geblesseerd is, maar morgen zullen we zien. Als er risico’s zijn, gaat hij niet spelen.”
Toen hem werd gevraagd naar de diepte van zijn selectie om blessures van belangrijke spelers te dekken, zei Guardiola: “Het is belangrijk om geen blessures te hebben, maar we hebben een ongelooflijke methodologie om te trainen om vermoeidheid te voorkomen. We hebben ongelooflijke doktoren, fysio’s – vele jaren heb ik gevochten.” daarom.”
Het is misschien niet allemaal slecht nieuws voor City als Haaland niet geschikt is voor hun cruciale gezicht Arsenal. Hij scoorde dit jaar in geen van zijn vier uitwedstrijden in alle competities en zijn mini-droogte op welke locatie dan ook staat nu op 261 minuten nadat hij er ook tegen Villa niet in slaagde het net te vinden.
Door hun superieure doelsaldo klimt City halverwege de week met een overwinning in het Emirates Stadium boven Arsenal uit, zij het dat ze een wedstrijd meer hebben gespeeld. Over de aanstaande confrontatie in de Premier League zei Guardiola: ‘Arsenal heeft nog een wedstrijd tegoed. We zullen na alle wedstrijden zien wanneer de Premier League is afgelopen.”
Guardiola onthulde ook dat hij van plan is om met Haaland, Rodri en Riyad Mahrez te praten nadat er laat in de eerste helft onenigheid leek te zijn op het veld over wie een penalty tegen Villa zou moeten nemen.
Guardiola was blij met de steun van City-fans bij de eerste wedstrijd sinds het nieuws over de 101 aanklachten van de Premier League tegen de club. De supporters van City maakten voor de aftrap hun gevoelens kenbaar toen het volkslied van de Premier League werd uitgejouwd en een spandoek werd gehesen ter ere van de advocaat die de club heeft ingehuurd om de aanklacht te verdedigen. “De mensen stonden achter ons en daarom is het belangrijk om deze laatste kans te grijpen om het gat op Arsenal te dichten.” De beschikbaarheid van Haaland zal natuurlijk cruciaal zijn voor Guardiola, niet alleen voor de wedstrijd tegen Arsenal, maar ook voor de rest van het seizoen, aangezien de 22-jarige nu al meer doelpunten maakt dan de twee Gouden Schoen-winnaars van vorig seizoen.
Arsenal is dit seizoen het beste team van Engeland geweest, maar de ploeg van Mikel Arteta heeft last van een lichte wankeling, verloor vorig weekend van Everton en liet zaterdag thuis twee punten liggen tegen Brentford.